18/12/12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Κρεμαστινό 17/12/2012


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα το απόγευμα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υπουργό Υγείας της Ελλάδας, δρα Δημήτριο Κρεμαστινό. Ο δρ Κρεμαστινός βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή τη Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των υποψηφίων και υπό ένταξη χωρών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργάνωσε χθες και σήμερα η Βουλή των Αντιπροσώπων στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού καλωσόρισε τον Έλληνα βουλευτή, προέβη σε ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία, περιλαμβανομένης της άρνησης της Τουρκίας για κάθε συνεργασία στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, ενώ είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ένωση.

Οι κ.κ. Ομήρου και Κρεμαστινός αντάλλαξαν επίσης απόψεις γύρω από την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπό το φως της γενικότερης οικονομικής κρίσης.