18/12/12

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους στην τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή του μοντέλου Investors in People σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς», στη Λευκωσία 18/12/2012

Εξοχότατε Ύπατε Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου,
Γενικέ Διευθυντή της ΟΕΒ,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Ευχαριστώ την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων για την πρόσκληση να χαιρετίσω την τελετή βράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν πιστοποιηθεί με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου «Εφαρμογή του μοντέλου Investors in People σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς».
Όπως έχει αναφερθεί και από τον κ. Πήλικο, η τελετή πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιο πάνω έργου που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την Κυπριακή Δημοκρατία. Το ΕΚΤ είναι το κύριο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη βελτίωση της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας. Το ΕΚΤ συνδράμει ουσιαστικά στην κάλυψη των αναγκών που αφορούν την κατάρτιση και απασχόληση των Ευρωπαίων πολιτών σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο και Κοινωνική Συνοχή» της Κύπρου για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, στοχεύει στη συνεχή βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού, στην αύξηση της προσαρμοστικότητας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στην προσέλκυση και διατήρηση περισσότερων ατόμων στην αγορά εργασίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων είναι άξια συγχαρητηρίων για την επίτευξη των επί μέρους στόχων και δεικτών που οδήγησαν στην επιτυχή υλοποίηση του έργου μέσα στα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα. Στη σχετική αρθρογραφία για την προώθηση του Investors in People (IIP), αναφέρεται ότι ο θεμελιώδης στόχος του IIP είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής επίδοσης των επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η προσφορά του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση και διαμόρφωση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης είναι ασφαλώς αδιαμφισβήτητη.

Κυρίες και Κύριοι,

Συγχαίρω για μια ακόμη φορά την ΟΕΒ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην υλοποίηση του έργου, τους Σύμβουλους για τον υποστηρικτικό τους ρόλο, τις επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει με την πιστοποίηση της επένδυσης τους στο ανθρώπινο δυναμικό τους καθώς και τους Λειτουργούς της Μονάδας του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας που στήριξαν ενεργά την προσπάθεια αυτή της ΟΕΒ. Θα αναμένω με πολύ ενδιαφέρον “success stories” για τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που προχώρησαν στην πιστοποίηση. Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο.