15/6/12

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης 15/06/2012


Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκάς Λουκά είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΑΚΕΛ, την οποία ενημέρωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας.


Κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές αλλά και τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος περιουσιακών στοιχείων του ΟΠΑΠ, ο κ. Υπουργός είπε ότι έχουν ληφθεί και λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα, οι υποθέσεις διερευνούνται και για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ίσως υπάρξουν και συλλήψεις.
Κληθείς να διευκρινίσει πότε πάρθηκε η απόφαση για τη λήψη μέτρων, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι είχαν δοθεί οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας του ΟΠΑΠ σε συνάντηση που είχε η διοίκηση του Οργανισμού με το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας ενώ τώρα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα.
Ερωτηθείς κατά πόσον είναι γνωστά στην Αστυνομία τα κίνητρα των δραστών, ο κ. Λουκά είπε ότι και αυτά είναι υπό διερεύνηση και εξετάζονται ορισμένες πιθανότητες. Αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό επί των κινήτρων πριν υπάρξει κατάληξη στο θέμα και οτιδήποτε ανακοινώσιμο ενώ τόνισε ότι «αξιολογούνται κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν αλλά μόνο όταν είμαστε σίγουροι θα πούμε ότι [οι επιθέσεις] έγιναν γι αυτόν τον λόγο. Οι υποθέσεις είναι ακόμη υπό διερεύνηση».
Τέλος, σχετικά με νεαρή αισθητικό που βρήκε το θάνατο λόγω κατάποσης φυτοφάρμακου, ο κ. Υπουργός είπε ότι διερευνάται η υπόθεση και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή.