15/6/12

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Γερμανία επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας 15/06/2012

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 στο Προεδρικό Μέγαρο Schloss Bellevue, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας δρα Joachim Gauck.
Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο Πρέσβης κ. Χατζημιχαήλ διαβίβασε στον Πρόεδρο
Gauck τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την ενίσχυση των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στη συνάντηση που ακολούθησε ο κ. Χατζημιχαήλ προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Συζητήθηκαν επίσης η οικονομική κρίση στην ΕΕ, οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και θέματα ενέργειας, η επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται, καθώς και άλλα θέματα διεθνούς επικαιρότητας.
Ο Γερμανός Πρόεδρος κ.
Gauck ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Κύπρο εν όψει της Προεδρίας του Συμβουλίου και στον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην άσκηση των καθηκόντων του ως Εκπροσώπου της Προεδρίας στη Γερμανία.