15/6/12

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη 15/06/2012

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Αίγλη Παντελάκη αναχώρησε σήμερα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα συμμετάσχει ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (Ρίο +20).


Η Διάσκεψη πραγματοποιείται στις 20 - 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο των είκοσι χρόνων από την πρώτη Διάσκεψη του Ρίο για την Αειφόρο Ανάπτυξη (1992) και των δέκα χρόνων από την ενδιάμεση Διάσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ (2002).

Η Διάσκεψη Ρίο+20 θα επικεντρωθεί στην πράσινη οικονομία στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης και της εξάλειψης της φτώχειας, καθώς και στο διεθνές θεσμικό πλαίσιο για την αειφόρο ανάπτυξη. Βασικός στόχος είναι να ανανεωθεί η πολιτική δέσμευση για την αειφόρο ανάπτυξη, να γίνει αξιολόγηση της προόδου μέχρι σήμερα, να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ εφαρμογής και δεσμεύσεων και να αντιμετωπιστούν οι υφιστάμενες και νέες προκλήσεις.