15/6/12

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας στην Κύπρο 15/06/2012


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Audronius Ažubalis πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης 20 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Κυπριακό, διμερή θέματα, οι απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, η ανασκόπηση των εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας
, καθώς και η κρίση στην Ευρωζώνη θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας.
Στις 15 Ιουνίου, ο κ. A
žubalis θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Εξωτερικών και ακολούθως θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Ακολούθως, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους και στη συνέχεια, η δρ Μαρκουλλή θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του ομολόγου της.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας
θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου.