28/1/14

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ



Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο τουαντιπροσωπεία του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛΑΖΩ.



Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου ανέφερε: «Η Βουλή έχει ψηφίσει σχετικές πιστώσεις για τη λειτουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου και είναι αδιανόητο να μην διατίθενται ποσά τα οποία έχουν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του κράτους  για τον οποίο έχουν ψηφιστεί.  Θέλω σήμερα να δηλώσω ότι ως Πρόεδρος του Σώματος στηρίζω το αίτημα για τη δημιουργία των ακτινοθεραπευτικών κέντρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Ο  Πρόεδρος του  ΕΛΑΖΩ κ. Χρίστος Ανδρέου ανέφερε, με τη σειρά του, τα εξής:  «Ευχαριστώ τον κ. Ομήρου που υπενθύμισε ότι η Βουλή ψήφισε ομόφωνα το 2009 πρώτα τον νόμο για τη στρατηγική του καρκίνου και στη συνέχεια τα σχετικά κονδύλια για να γίνουν κρατικά ογκολογικά κέντρα. Για τον εαυτό μας δεν ζητούμε τίποτε. Ζητούμε απλώς το κράτος να κάνει κρατικά ακτινοθεραπευτικάκέντρα όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένο κράτος στον κόσμο. Είναι αδικία αυτό που συμβαίνει: οι καρκινοπαθείς μας να στερούνται της ακτινοθεραπείας για κάποιους λόγους που δεν είναι του παρόντος».

---------------------