28/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος




Πολύ εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις χωριστές του συναντήσεις στο Κατάρ, τις οποίες είχε στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κουγιάλης είπε: «Οι συναντήσεις που είχαμε ήταν πολύ εποικοδομητικές και έγιναν σε ένα πολύ θερμό κλίμα. Από σήμερα μπαίνουμε στις λεπτομέρειες. Εγώ προσωπικά έχω συναντηθεί με δύο κρατικές επενδυτικές εταιρείες που επενδύουν στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
 
Και οι δύο συναντήσεις που είχα σήμερα ήταν πολύ ενθαρρυντικές, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και από Κύπριους επιχειρηματίες που έχουν την τεχνογνωσία εδώ στο Κατάρ και αναμένουν από εμάς κάποια πλάνα δράσης και κάποια κατεύθυνση. Θα έρθουν στην Κύπρο πολύ σύντομα και οι δύο αυτές εταιρείες αλλά θα τις επισκεφθούμε και εμείς και μιλάμε σίγουρα για τον τομέα της κτηνοτροφίας και τον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας. Έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για τους τομείς αυτούς και χθες όταν πήγαμε στην Αρχή Επενδύσεων του Κατάρ, και πλέον θα επικεντρωθούμε σ' αυτά τα δύο πολύ σημαντικά θέματα.

Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε τέτοιου είδους επενδύσεις τότε μπορούμε να βάλουμε τη δική μας γεωργία και κτηνοτροφία σε ένα πιο επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο, κάτι που θα βοηθήσει τον τόπο μας αλλά και θα ενδυναμώσει την εξαγωγική μας δραστηριότητα».

----------------------