28/1/14

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σύσκεψης με τα διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου




Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα ευρείας υπηρεσιακής σύσκεψης με όλα τα διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου και όλων των δημόσιων οργανισμών που υπάγονται σε αυτό (Τμήματα, Υπηρεσίες κ.ά.).



Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οριζόντια θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη οργάνωση, διαχείριση και συντονισμό του προσωπικού καθώς και πολιτικές και προωθούμενες δράσεις του Υπουργείου οι οποίες σχετίζονται με την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την ανάπτυξη και τον καλύτερο δημοσιονομικό έλεγχο.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι και τα ακόλουθα:

-       Εσωτερικός έλεγχος, συμμόρφωση με παρατηρήσεις της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας και της Επιτρόπου Διοικήσεως. Αποφασίστηκε ότι προτού δοθούν οι απαντήσεις, θα περνούν από τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου για να αξιολογείται και να παρακολουθείται ανελλιπώς η ταχύτητα, η ποιότητα και το επίπεδο συμμόρφωσης σε σχέση με αυτές τις παρατηρήσεις.
-       Ηλεκτρονική διακυβέρνηση
-       Έκδοση Πολεοδομικών και Οικοδομικών Αδειών
-       Χρηματοδότηση έργων από ευρωπαϊκά κονδύλια
-       Πρόγραμμα συστέγασης και μετακίνησης Υπηρεσιών/Τμημάτων του Υπουργείου και μέγιστη αξιοποίηση ιδιόκτητων κυβερνητικών κτηρίων, εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο, για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων.

Τέλος, με απόφαση του κ. Υπουργού, οι συναντήσεις αυτές θεσμοθετούνται και θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε σε σχέση και με το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης 2014 – 2016 του Υπουργείου, να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και έλεγχος των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης των αποφάσεων που λαμβάνονται.  
__________________