28/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στο Κατάρ






Στο Κατάρ είχαμε πολύ καλές συναντήσεις με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κύπρου – Κατάρ στην Ντόχα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε: « Ολοκληρώνουμε σήμερα την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της αποστολής του. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών είχαμε πάρα πολύ καλές συναντήσεις με πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα από πλευράς Κατάρ.

Ο ίδιος ο Εμίρης έχει δώσει οδηγίες το συντομότερο δυνατόν να έρθουν στην Κύπρο κάποιες από τις μεγάλες επενδυτικές τους εταιρείες για να διερευνήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας. Είμαστε σε αυτό το στάδιο.

Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Ενέργειας του Κατάρ με τον οποίον συζητήσαμε τις ευκαιρίες που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Κύπρος στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Επίσης, επισκέφθηκα το σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου στην Ντόχα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερο στον κόσμο, και είδαμε τις εγκαταστάσεις και έχουμε ζητήσει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας που έτσι και αλλιώς περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο Συναντίληψης που έχουμε υπογράψει χθες».

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Κατάρ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος διότι βλέπω το ενδιαφέρον που υπάρχει από τις εταιρείες του Κατάρ. Όμως, εξαρτάται και από τη δική μας πλευρά, ιδιαίτερα από τον ιδιωτικό τομέα, ο βαθμός που θα αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες όταν και εφόσον θα έρθουν και τα επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο, αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες της χώρας αυτής».

---------------------