28/1/14

Δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών στο Κατάρ




Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν, εμείς θέλουμε αν γίνει επένδυση είτε από το κράτος είτε από ιδιώτες να είναι μια επένδυση που θα προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στους δύο, είπε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην επίσημη επίσκεψη του στο Κατάρ.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι «σε λίγο θα τελειώσει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ» και πρόσθεσε ότι μεταξύ των χωριστών επαφών που είχε ο ίδιος ήταν και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ.

Ο κ. Υπουργός επισήμανε: «Σκοπός της επίσκεψης, πέραν της ενίσχυσης των φιλικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, είναι να προσφερθούν οι διάφορες πιθανότητες και ευκαιρίες οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, είτε σε επίπεδο κράτους - και εδώ γίνεται αναφορά στην πιθανότητα επενδύσεων από μέρους των διαφόρων κρατικών ιδρυμάτων του Κατάρ προς την Κύπρο - είτε μεταξύ των επιχειρηματιών των Κυπρίων και των Καταρινών.

Εκείνο το οποίο μπορεί να συναχθεί ως αποτέλεσμα από αυτές τις προσπάθειες είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για να έρθουν στην Κύπρο εκπρόσωποι των καταρινών κρατικών ιδρυμάτων ή εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, να δουν τι προσφέρεται, να το εξετάσουν και να αποφασίσουν αν είναι προς αυτούς προσοδοφόρο και συμφέρον για να επενδύσουν.

Δεν ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν. Εμείς θέλουμε αν γίνει επένδυση είτε από το κράτος είτε από ιδιώτες να είναι μια επένδυση που θα προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στους δύο».
---------------------