28/1/14

Σε σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και ΠολιτισμούKυριάκουΚενεβέζου


Σε σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας και ΠολιτισμούKυριάκουΚενεβέζου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ.ΝίκοςΣεργίδης και   η Προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων της CYTAκα Αλεξία Γιαλλουρίδου παρέδωσαν στον Υπουργό κ. Κενεβέζο 500 αντίτυπα του βιβλίου, που έχει εκδώσει πρόσφατα η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων   «Τουρκία, θέλουμε τα παιδιά μας», για να σταλούν σ’ όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες.


Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Νίκος Σεργίδης σε προσφώνησή του ευχαρίστησε τη CYTAγια τη βοήθειά της στην όλη  προσπάθεια, χαρακτηρίζοντάς την ως απόδειξη ενδιαφέροντος και συμπαράστασης στο θέμα των Αγνοουμένων. Ο κ. Σεργίδης υπογράμμισε τη βεβαιότητα πως το βιβλίο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών για  να αναδείξουν στη νέα γενιά τον ανθρωπιστικό αγώνα, που οι γονείς και οι συγγενείς Αγνοουμένων πραγμάτωσαν τα σαράντα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν την τουρκική εισβολή για διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων μας και σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

Η κα Γιαλλουρίδου από πλευράς της τόνισε πως η CYTAστέκεται πάντοτε έμπρακτα δίπλα από τα δυο κεφαλαιώδη για την κυπριακή κοινωνία θέματα των Αγνοουμένων και της Παιδείας. Το βιβλίο, πρόσθεσε, αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης της ανθρωπιστικής προσπάθειας για τη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένους μας μέσω της γνώσης και της παιδείας.

Ο κ. Υπουργός,  αφού συγχάρηκε όσους είχαν την ευγενή αυτή πρωτοβουλία, ανέφερε πως το βιβλίο αποτελεί κατάθεση ψυχής και σ’ αυτό καταγράφεται ο  περήφανος,δύσκολος και αξιοπρεπής αγώνας των συγγενών των Αγνοουμένων για την ανεύρεση και εξακρίβωση των αγαπημένων τους. Το βιβλίο, δήλωσε ο κ. Κενεβέζος, αποτελεί σημαντικό εργαλείο μνήμης και τιμής αλλά και ουσιαστικής γνώσης από τους μαθητές  το προβλήματος των Αγνοουμένων.



Λευκωσία 28 Ιανουαρίου 2014