16/12/13

Χαιρετισμός του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικου στη βράβευση των κορυφαίων σκοπευτών και σκοπευτριών του 2013






Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου (ΣΚΟΚ)  για την τιμή που μου έχουν κάνει να με καλέσουν  να θέσω υπό την αιγίδα μου αυτή την τόσο τιμητική εκδήλωση, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα πολλών κόπων και προσπαθειών εκ μέρους των αθλητριών και αθλητών της ΣΚΟΚ που έχουν διακριθεί το 2013. Θέλω να συγχαρώ, επίσης, το Μεγάλο Χορηγό της Εκδήλωσης, την ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ.



Να αναφέρω ότι η βράβευση των κορυφαίων της χρονιάς αποτελεί ετήσιο θεσμό. Διοργανώνεται στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς, συνήθως τον μήνα Δεκέμβριο, και επιβραβεύει τους σκοπευτές και σκοπεύτριες που πρώτευσαν στο πρωτάθλημα Κύπρου. Τιμούνται, επίσης, αυτοί που έτυχαν διακρίσεων σε διεθνείς αγώνες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, τιμούνται οι σκοπευτές και σκοπεύτριες ήθους, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Το επιστέγασμα της βράβευσης είναι το ΑΡΙΣΤΕΙΟ της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου το οποίο, φέτος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα δοθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Σκοποβολής FITASC. Επισημαίνω πως στην αποψινή εκδήλωση έχει προσκληθεί και παρευρίσκεται ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Jean Francois Palinkas, από τη Γαλλία, ο οποίος θα παραλάβει αυτή τη διάκριση.

Κυρίες και κύριοι,

θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ, έστω ακροθιγώς, στη ΣΚΟΚ, μια από τις πιο δραστήριες αθλητικές ομοσπονδίες της Κύπρου, που μας κάνει τόσο περήφανους με το πολύ υψηλό επίπεδο των σκοπευτών και σκοπευτριών της, ένα επίπεδο που διαφαίνεται, εξάλλου, μέσα από τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες που έχει να μας παρουσιάσει.

Η Σκοπευτική Ομοσπονδία (ΣΚΟΚ) είναι μια από τις    μεγαλύτερες Ομοσπονδίες της Κύπρου, μέλος του ΚΟΑ και της ΚΟΕ με τις πιο αξιόλογες αγωνιστικές διακρίσεις. Επίσης, η Ομοσπονδία έχει καταφέρει να κάμει την Κύπρο (με βάση τα ολυμπιακά και διεθνή σκοπευτήρια στη Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό) ένα σύγχρονο σκοπευτικό κέντρο, όπου μεγάλος αριθμός ξένων αθλητών διεξάγουν τις προετοιμασίες τους.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία διοργανώνει από το 1994, με μεγάλη επιτυχία, διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ξένων χωρών (από 30 μέχρι και 80 χώρες).

Το 2014, εκτός του ετήσιου διεθνούς Γκραντ Πρι που θα γίνει στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας, θα διοργανωθούν επίσης οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σπόρτιγκ στο διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού. Το 2015 το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στη Λάρνακα θα διοργανώσει τόσο το διεθνές Γκραντ Πρι όσο και ένα από τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα όπου θα γίνει διεκδίκηση θέσεων για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Τελειώνοντας αυτό τον σύντομο χαιρετισμό, θέλω για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους σκοπευτές και σκοπεύτριες που ξεχώρισαν το 2013.


---------------