16/12/13

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο φιλανθρωπικό γεύμα του ΣΚΕ Αγίου Δομετίου


 

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου απηύθυνε χθες χαιρετισμό στο φιλανθρωπικό γεύμα του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Αγίου Δομετίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Αγίου Δομετίου. Στον χαιρετισμό της, τον οποίο διάβασε εκ μέρους της ο Επαρχιακός Λειτουργός Κοινωνικής Ευημερίας κ. Λεύκος Βασιλείου, η κα Υπουργός είπε:



«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Αγίου Δομετίου κ. Στέλιου Στυλιανού και των μελών του Συμβουλίου για να  απευθύνω χαιρετισμό σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Το κράτος σέβεται και τιμά τους εθελοντές, οι οποίοι αποτελούν και στηρίζουν ένα οργανωμένο σύστημα παροχής ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Χαίρομαι που απευθύνομαι σε μια κοινότητα η οποία αποδεικνύει ότι τιμά τη συλλογική δράση και συνεργασία, με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπολιτών μας. Η πρωτοβουλία σας για τη διοργάνωση του σημερινού φιλανθρωπικού γεύματος επιβεβαιώνει ότι είστε ενεργοί και δραστήριοι πολίτες, συμμετέχετε στα κοινά και είστε έτοιμοι να συμπαρασταθείτε σε όσους έχουν ανάγκη με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς, οι καταστάσεις που ζήσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα κατά το τρέχον έτος ήταν πρωτόγνωρες για τους πλείστους πολίτες, με αποτέλεσμα να βρεθούμε αντιμέτωποι με κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα που για πρώτη φορά βιώνουμε σε τόση έκταση και με τόση ένταση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δράση σας δεν περιορίζεται μόνο στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά συνεχίζεται ολόχρονα μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας που υλοποιείτε. Το πρόγραμμα του Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού Συμβουλίου Κοινοτικής Ευημερίας Αγίου Δομετίου έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες στον τομέα της φροντίδας βρεφών και νηπίων και έχει αγκαλιαστεί από την κοινότητα. Απόδειξη αυτού είναι η φροντίδα πέραν των 100 παιδιών ετησίως.  Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο λειτουργεί με τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έλαβε κρατική ενίσχυση για το έτος 2013 ύψους €37.000, ποσό που παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει το κράτος, παρέμεινε ψηλό, αναγνωρίζοντας έτσι τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το πρόγραμμα. 

Επίσης σας συγχαίρουμε ξανά για την πρωτοβουλία σας να αναλάβετε τη λειτουργία  Βρεφοκομικού Σταθμού για παιδιά με προβλήματα ακοής, με την οποία δώσατε λύση στις ανησυχίες γονέων που, εκτός από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το παιδί τους, αντιμετώπιζαν και προβλήματα στη φύλαξη και προστασία του κατά τις ώρες που απουσίαζαν. Σας συγχαίρω, πραγματικά, για την αποφασιστικότητα και τη φιλαλληλία με τις οποίες ενεργήσατε. Το πρόγραμμα αυτό, που επίσης λειτουργεί με τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έλαβε κρατική ενίσχυση για το έτος 2013 ύψους €15.000.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείτε και σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα είναι πάντοτε δίπλα σας».

_________________