1/3/13

Ο νέος Υπουργός Εμπορίου ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, στην παρουσία του απερχόμενου Υπουργού κ. Νεοκλή Συλικιώτη, της Διεύθυνσης του Υπουργείου και των Διευθύνσεων των διαφόρων οργανισμών που συνδέονται με το Υπουργείο.
Μιλώντας αρχικά εκ μέρους του προσωπικού, η Γενική Διευθύντρια κα Ζέτα Αιμιλιανίδου ευχαρίστησε τον κ. Συλικιώτη για τη συνεργασία που είχαν σε όλο το διάστημα που ηγήθηκε του Υπουργείου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους νέους του στόχους, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Ακολούθως, καλωσόρισε τον νέο Υπουργό, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να τον διαβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια όσο και όλο το προσωπικό του Υπουργείου και των ημικρατικών και άλλων οργανισμών που συνδέονται με αυτό, θα βρίσκονται στη διάθεσή του και θα εργαστούν μαζί του προς επίτευξη των στόχων του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Παραδίδοντας το Υπουργείο Εμπορίου στον κ. Λακκοτρύπη, ο κ. Συλικιώτης ευχήθηκε στον νέο Υπουργό καλή δύναμη, καλή δουλειά και κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει. Όπως επισήμανε, σε μια κρίσιμη καμπή της κυπριακής ιστορίας, ο κ. Λακκοτρύπης παραλαμβάνει ένα πολυθεματικό και νευραλγικής σημασίας Υπουργείο, οι τομείς αρμοδιότητας του οποίου το καθιστούν πολύ σημαντικό στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας μέσω της ανάπτυξης.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα επιτεύχθηκαν κατά τη θητεία του, ο κ. Συλικιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του ιδιαίτερα για τα νέα δεδομένα και τις προοπτικές που διαμορφώθηκαν για μια νέα πορεία προόδου και ευημερίας, «μετά την ανακάλυψη του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ένταξη μας πλέον στον παγκόσμιο χάρτη ενέργειας και τη διαμόρφωση όλων των προϋποθέσεων για τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό ενεργειακό κέντρο. Όλα αυτά τα στοιχεία, δηλαδή, που οδηγούν στην αναβάθμιση του γεωστρατηγικού, γεωπολιτικού και γεωοικονομικού ρόλου της Κύπρου», πρόσθεσε.
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο κ. Λακκοτρύπης ευχαρίστησε τον κ. Συλικιώτη για το έργο που επιτέλεσε στο Υπουργείο, ειδικότερα όσον αφορά στα θέματα των υδρογονανθράκων και της επιτυχημένης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Του ευχήθηκε κάθε καλό για τη συνέχεια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο απερχόμενος Υπουργός θα είναι πάντοτε έτοιμος να τον βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί.
Ο νέος Υπουργός Εμπορίου ευχαρίστησε, επίσης, τη Γενική Διευθύντρια καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για το θερμό καλωσόρισμα στο Υπουργείο το οποίο, όπως τόνισε, είναι πολυσύνθετο και μπορεί να επηρεάσει την οικονομία μας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Συμφώνησε δε με τον κ. Συλικιώτη ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά Υπουργεία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομίας. Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει τον μπροστάρη στην προσπάθειά μας για ανάκαμψη», επισήμανε.
Παράλληλα, ο κ. Λακκοτρύπης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους, το προσωπικό του Υπουργείου και των ημικρατικών και συνδεόμενων οργανισμών όπως «ο καθένας προσωπικά, αλλά και όλοι μαζί συλλογικά, επιταχύνουμε τις προσπάθειες. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να λειτουργούμε ωσάν να είναι ομαλές και είναι αυτή τη στιγμή που θα πρέπει να προβούμε σε ιδιαίτερες δράσεις», τόνισε.
Τέλος, ο νέος Υπουργός Εμπορίου σημείωσε ότι θεωρεί μεγάλη προσωπική τιμή την ανάληψη των καθηκόντων του, εκφράζοντας ανυπομονησία να ενημερωθεί για τα θέματα του Υπουργείου και των διαφόρων συνδεόμενων με αυτό οργανισμών, να γνωρίσει το προσωπικό τους «και όλοι μαζί να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, ούτως ώστε να επιστρέψουμε στην ανάκαμψη».
Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Λακκοτρύπης προήδρευσε σύσκεψης με τα μέλη της διεύθυνσης του Υπουργείου Εμπορίου και των ημικρατικών και άλλων συνδεόμενων οργανισμών, κατά την οποία έτυχε μιας πρώτης ενημέρωσης για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου. Στη σύσκεψη ο κ. Υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για σκληρή δουλειά από όλους, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε ζητήματα διαπλοκής, κάτι που εκφράζει και τη διακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.