1/3/13

Ο νέος Υπουργός Γεωργίας ανέλαβε τα καθήκοντά του 01/03/2013


Ο νέος Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας κας Αίγλης Παντελάκη, Διευθυντών και εκπροσώπων των Τμημάτων και προσωπικού του Υπουργείου, καθώς και εκπροσώπων οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Γεωργίας.
Καλωσορίζοντας τον κ. Κουγιάλη, ο απερχόμενος Υπουργός κ. Σοφοκλής Αλετράρης ευχαρίστησε θερμά τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, τους Διευθυντές των Τμημάτων και Υπηρεσιών και το σύνολο του προσωπικού του Υπουργείου
για την εξαιρετική συνεργασία, την κατανόηση και τη στήριξη που του προσέφεραν σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας ήταν να παραχθεί σημαντικό έργο τόσο στο πλαίσιο των εργασιών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ όσο και σε όλους τους τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας. Αισθάνομαι περήφανος που είχα την τιμή να προσφέρω στην πατρίδα μου από τη θέση του Υπουργού Γεωργίας».
Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό, ο κ. Αλετράρης τόνισε ότι παρ΄ όλη τη μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει σε ένα πολυθεματικό Υπουργείο, γεμάτο προκλήσεις, πρέπει να αισθάνεται τυχερός γιατί το Υπουργείο διαθέτει άξιους, ικανούς και αφοσιωμένους συνεργάτες που εργάζονται ακούραστα και αποτελεσματικά. Και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος πως θα σας στηρίξουν, όπως στήριξαν και μένα και θα σταθούν δίπλα σας στο δύσκολο έργο σας. Σας διαβεβαιώ ότι το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει εδώ θα είναι κοντά σας σε κάθε σας βήμα να σας βοηθήσει. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους παράλληλα με τις δικές σας αποδεδειγμένες ικανότητες στα κοινά αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία. Σας εύχομαι να έχετε δύναμη και υγεία και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε με χρειαστείτε».
Από πλευράς του, ο νέος Υπουργός κ. Κουγιάλης είπε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης παραλαμβάνω σήμερα το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου με την ανάθεση ενός από τα πιο σημαντικά χαρτοφυλάκια. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ευρωπαϊκό Κόμμα και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Δημήτρη Συλλούρη ο οποίος ενέκρινε τον διορισμό μου. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ σκληρά ώστε να ικανοποιήσω πλήρως και με συνέπεια το κυβερνητικό πρόγραμμα που αφορά το Υπουργείο. Ως άμεση προτεραιότητα για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας έχει καταρτιστεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα με ορίζοντα το 2020. Το σχέδιο αυτό θα έχει χαρακτήρα αναπτυξιακό. Αποτελεί δέσμευση της νέας Κυβέρνησης προς τους αγρότες και τους κατοίκους της υπαίθρου ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα για να αποτελέσει ξανά παράγοντα επανασύστασης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της υπαίθρου. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου απαιτείται παραγωγικότητα, επαγγελματισμός, εμπειρογνωμοσύνη και συνεχής δράση».
Κλείνοντας, ο κ. Κουγιάλης κάλεσε όλους τους λειτουργούς και συνεργάτες του Υπουργείου να συνεργαστούν συλλογικά και με συνέπεια για να εκπληρώσουν τους δύσκολους στόχους που έχουν τεθεί και ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.