1/3/13

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Εσωτερικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή παράδοσης του Υπουργείου στo νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο, στην παρουσία στελεχών και λειτουργών του Υπουργείου.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αντρέας Ασσιώτης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προσωπικού προς την απερχόμενη Υπουργό για την προσφορά της και τη συνεργασία που είχαν, σημείωσε πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Υπουργείου Εσωτερικών
καθόλη τη διάρκεια της Προεδρίας οφείλεται και στην απερχόμενη Υπουργό, ενώ χαρακτήρισε παράλληλα την παρουσία της στο Υπουργείο ως περίοδο παραγωγική, γεμάτη από νέες εμπειρίες και επιτεύγματα ζηλευτά για το Υπουργείο και τους ανθρώπους του. Απευθυνόμενος στον νέο Υπουργό Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών θα εργασθεί με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το σύνολο των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει ως κράτος στην προσπάθεια εξόδου από τις σημερινές δυσκολίες και επανόδου σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
Στη συνέχεια η απερχόμενη Υπουργός Εσωτερικών κα Ελένη Μαύρου, αφού καλωσόρισε τον κ. Χάσικο, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και αναφέρθηκε στον βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που βάζει στους ώμους του εκάστοτε Υπουργού Εσωτερικών ένα ξεχωριστό βάρος.
Αναφερόμενη στη θητεία της στο Υπουργείο Εσωτερικών, η κα Μαύρου εξέφρασε την ικανοποίηση για το επιτελεσθέν έργο και τις θεσμικές αλλαγές που έγιναν κατά την τελευταία πενταετία. Η κα Μαύρου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «στην πολεοδομική αμνηστία, στις συμμετοχικές διαδικασίες στις αλλαγές των τοπικών σχεδίων, στην πρωτοβουλία για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη στεγαστική πολιτική, αλλά και σε τομές, όπως η μηχανογράφηση του Υπουργείου και του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, η ουσιαστική και εκτεταμένη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.ά.»
Η κα Μαύρου δήλωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα περήφανη αλλά και τυχερή για τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Κύπρο, η επιτυχία της οποίας, όπως δήλωσε, «έχει προσδώσει αυξημένο κύρος στην Κυπριακή Δημοκρατία στον διεθνή χώρο και έχει πλουτίσει το κυπριακό κράτος και τους λειτουργούς του με μια πολύτιμη εμπειρία που είμαι βέβαιη ότι δεν θα μείνει αναξιοποίητη».
Η απερχόμενη Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της και το προσωπικό του Υπουργείου για την καλή συνεργασία που είχαν.
Από πλευράς του, ο νέος Υπουργός κ. Χάσικος, αφού συνεχάρη την απερχόμενη Υπουργό για τη διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ την οποία χαρακτήρισε άρτια, δήλωσε ότι ως πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Εσωτερικών θα προσπαθήσει να υλοποιήσει στο έπακρο τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσα από τη συλλογική δουλεία.
Στη συνέχεια ο νέος Υπουργός δήλωσε: «Θέλω να αξιοποιήσουμε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να υποτιμούμε τον κοινωνικό του ρόλο, γιατί έχω την άποψη ότι εν μέσω μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, αν το Υπουργείο δεν κινηθεί με ταχύτητα για να σπάσει τις διαδικασίες που εμποδίζουν την πορεία ανάπτυξης, θα έχουμε αποτύχει».
Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε το προσωπικό του Υπουργείου να «σκοτώσει» την όποια γραφειοκρατία εμποδίζει την ανάπτυξη, για το καλό του τόπου και των χιλιάδων ανέργων που υπάρχουν σήμερα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να βοηθήσει στην υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι μέσα από καλή οργάνωση, συλλογικότητα και δουλειά, το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου και των σημερινών αναγκών.