1/3/13

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης 01/03/2013


Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας παρέλαβε σήμερα ο νέος Υπουργός Υγείας Δρ. Πέτρος Πετρίδης.
Στο πλαίσιο της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για την επιλογή του, όπως και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μάριο Κάρογιαν για τη στήριξη του ονόματος του.
Εξέφρασε δε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι παραλαμβάνει τη σκυτάλη του Υπουργείου Υγείας από μια κυρία, με την οποία όπως ανέφερε, συνεργάστηκε για δεκαετίες στον τομέα της υγείας, πάντοτε με αίσθημα ευθύνης και με κοινό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Ο τομέας της υγείας, ανέφερε ο Δρ. Πετρίδης, έχει δύο πυλώνες, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και μέχρι την επίτευξη του απώτερου στόχου της εφαρμογής ενός σωστού και λειτουργικού Γενικού Συστήματος Υγείας, το Υπουργείο έχει την ευθύνη να αντιμετωπίζει και τους δύο πυλώνες με τον ίδιο τρόπο και να δημιουργήσει διόδους συνεργασίας μεταξύ τους.
«Γι’ αυτό και με την ανάληψη των καθηκόντων μου θα προχωρήσω χωρίς καθυστέρηση στη σύσταση Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, υποβοηθητικό στην υλοποίηση του προγράμματος της διακυβέρνησης του νέου Προέδρου, το οποίο και δεσμεύομαι όπως προβώ άμεσα στην τροχοδρόμηση της εφαρμογής του» επισήμανε ο κ. Υπουργός.
Ανέφερε επίσης ότι θα τολμήσει να κάνει πράξη τα όσα ως γιατρός, ως διευθυντής και ως συνδικαλιστής θεωρούσε πως έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια στον τομέα της υγείας.
Σημείωσε ωστόσο ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, οι στόχοι του Υπουργείου θα πρέπει να είναι περισσότερο επικεντρωμένοι στον ασθενή και στη σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτησή του.
Πρόσθεσε ότι «η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη θα πρέπει να είναι αναβαθμισμένη και αναπροσαρμοσμένη σε αυτά των ευρωπαίων εταίρων μας».
Δεσμεύτηκε, παράλληλα, όπως ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα της νέας διακυβέρνησης του τόπου επισημαίνοντας ότι η οποιαδήποτε καινοτομία, άποψη, εισήγηση και πρόταση που μπορεί να βοηθήσει στην υλοποίησή του, είναι καλοδεχούμενη και ότι δεν θα περνά απαρατήρητη.
Η απερχόμενη Υπουργός κα Ανδρούλα Αγρότου, αφού συγχάρηκε τον νέο Υπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα πετύχει στο δύσκολο έργο που του ανατέθηκε. Εξέφρασε μάλιστα τη χαρά της για το γεγονός ότι παραδίδει τα ηνία του Υπουργείου σε ένα συνάδελφο με τον συνεργάστηκε επιτυχώς στο παρελθόν.
Η κα Αγρότου ευχαρίστησε παράλληλα το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας για την αμέριστη στήριξη που της παρείχε, τονίζοντας ότι στους πέντε σχεδόν μήνες της θητείας της επιτελέστηκε αξιόλογο και πολυσχιδές έργο.
Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων καθώς και στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων.
Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Διονύσης Μαυρονικόλας εξέφρασε την εκτίμηση του προς την κα Αγρότου, σημειώνοντας ότι κατά την πεντάμηνη παρουσία της στο Υπουργείο Υγείας επιτέλεσε σημαντικό και αξιόλογο έργο. Σε αυτό συνέβαλε η άριστη γνώση της απερχόμενης Υπουργού για ιατρικά θέματα, καθώς αποτελεί, όπως τόνισε, γέννημα θρέμα του Υπουργείου Υγείας.
Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας δρα Πετρίδη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στη βελτίωση της δημόσιας υγείας, καθώς έχει άριστη γνώση των θεμάτων που αφορούν τον ιατρικό τομέα.
Διαβεβαίωσε, τέλος, τον νέο Υπουργό ότι τόσο ο ίδιος όσο και το προσωπικό του Υπουργείου θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την υλοποίηση του προγράμματος της νέας διακυβέρνησης.