10/10/12

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνέδριο στρογγυλής τραπέζης στις Βρυξέλλες 10/10/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνέδριο στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Η κατάσταση της Ευρώπης: Ξεφεύγοντας από την Ύφεση». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τον μη κυβερνητικό Οργανισμό «Φίλοι της Ευρώπης», διεθνή ΜΜΕ και άλλους μη κυβερνητικούς φορείς, που εδρεύουν στις Βρυξέλλες.

Κύριο θέμα συζήτησης του συνεδρίου είναι
η πρόκληση που δημιουργείται στην προσπάθεια της Ευρώπης να συμφιλιώσει την πολιτική λιτότητας με την πολιτική ώθησης της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας.

Στο συνέδριο αναμένεται να λάβουν μέρος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Herman Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.
José Manuel Barroso, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Mario Monti, όπως και Επίτροποι της ΕΕ, Ευρωβουλευτές, Υπουργοί χωρών μελών της Ένωσης , μέλη εθνικών κοινοβουλίων και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΜΕ και ηγετικά στελέχη ευρωπαϊκών τραπεζών και επιχειρήσεων.