10/10/12

Ο Υπουργός Εμπορίου θα προεδρεύσει του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, στο Λουξεμβούργο 10/10/2012


Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου θα προεδρεύσει της αυριανής συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας για τα θέματα βιομηχανίας και εσωτερικής αγοράς.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταξύ των οποίων η έγκριση συμπερασμάτων σχετικά με τις Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής και την Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για τις πρώτες ύλες, και οι δύο τομείς με τεράστιες προοπτικές για οικονομική μεγέθυνση και δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.


Οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν, επίσης, απόψεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Βιομηχανική Πολιτική, θα αξιολογήσουν την πρόοδο υλοποίησης των δώδεκα βασικών δράσεων που περιλαμβάνονται στην Πράξη για την Ενιαία Αγορά Ι και θα ενημερωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πράξη για την Ενιαία Αγορά ΙΙ, η οποία εγκρίθηκε από το Κολέγιο των Επιτρόπων στις 3 Οκτωβρίου.


Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει ψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο Καταναλωτών το οποίο θα ορίζει ξεκάθαρες πολιτικές προτεραιότητες στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών.


Τέλος, ο κ. Συλικιώτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το 11ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τουρισμού το οποίο η Κυπριακή Προεδρία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία, στις 25 και 26 Οκτωβρίου.


Ο Υπουργός Εμπορίου επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου.