10/10/12

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου 10/10/2012



Τετραμελής αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Τάσο Μητσόπουλο, Άριστο Δαμιανού, Άγγελο Βότση και κα Ρούλα Μαυρονικόλα, αναχωρεί αύριο για τη Μάλτα, για να συμμετάσχει στην 7η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), η οποία θα διεξαχθεί στη Βαλέτα στις 12 και 13 Οκτωβρίου. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Γεωργία Νεοφύτου.


Κατά τη Σύνοδο τα μέλη της ΚΣΜ αναμένεται να εγκρίνουν τις Εκθέσεις και τα Ψηφίσματα των Ειδικών Ομάδων Εργασίας της Συνέλευσης που ολοκληρώθηκαν κατά τη Συνάντηση των Ομάδων Εργασίας στην Άγκυρα, τον περασμένο Απρίλιο. Στις Εκθέσεις και Ψηφίσματα περιλαμβάνονται τα θέματα «Η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τα γεγονότα στον αραβικό κόσμο», «Οργανωμένο περιβαλλοντικό έγκλημα και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο», «Το περιβάλλον της Μεσογείου σε κίνδυνο: Έκκληση για επείγουσα δράση», «Δραστηριότητες της Ομάδας για το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις στη Μεσόγειο», καθώς και τα ζητήματα «Εκπαίδευση» και «Δημιουργία θέσεων εργασίας και ανεργία στη Μεσόγειο». Η Ολομέλεια της Συνέλευσης θα εκλέξει επίσης νέο Πρόεδρο καθώς και Μέλη του Προεδρείου της ΚΣΜ.