4/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου 04/10/2012

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε χθες βράδυ συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο κ. Στεφάνου είπε: «Ολοκληρώθηκε απόψε η συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο του πακέτου μέτρων για το θέμα της οικονομίας εν όψει της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Το πακέτο μέτρων θα σταλεί αύριο στα κόμματα εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί τους για ενημέρωση και συζήτηση αυτού του θέματος, δηλαδή του πακέτου μέτρων και της προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.

Από κει και πέρα, μετά από τη συζήτηση με τα κόμματα ο Πρόεδρος θα συναντηθεί και με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως έχουμε ήδη δηλώσει, σε μια προσπάθεια μέσα από τη συζήτηση να πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις που θα μας βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Στεφάνου απάντησε: «Όχι ακόμα. Το μόνο που υπάρχει κλειστό αυτή την ώρα είναι η συνάντηση με τα κόμματα την ερχόμενη Παρασκευή στις 5 μ.μ.».

Σε ερώτηση αν από το πακέτο των αντιπροτάσεων η Κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα κερδίσουμε πράγματα από τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε: «Εμείς πάντοτε είμαστε αισιόδοξοι. Εργαστήκαμε πολύ εντατικά, πολύ σκληρά και πολύ μελετημένα, ακριβώς για να μεγιστοποιήσουμε και τις δυνατότητες να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό στη διαπραγμάτευση. Από κει και πέρα θα διαφανεί στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα τι μπορεί να επιτευχθεί».