4/10/12

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος με Γάλλους Βουλευτές 04/10/2012


Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αδάμος Αδάμου συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης κ. Jérôme Lambert και το μέλος της Επιτροπής κ. Bernard Deflesselles, οι οποίοι έχουν οριστεί εισηγητές του Σώματος για το θέμα των κλιματικών αλλαγών. Τους Βουλευτές συνόδευε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. Jean-Luc Florent και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Καλωσορίζοντας τους Γάλλους Βουλευτές, ο κ. Αδάμου υπογράμμισε τη σημασία της συνάντησης ως ευκαιρία ανταλλαγής ανησυχιών και απόψεων για το τόσο σοβαρό θέμα, που απειλεί την περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη, αλλά και ως ευκαιρία ενημέρωσης για τις σχετικές προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.


Ο κ. Αδάμου είπε ότι ουσιαστική συνεισφορά στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού, παρόλο που είναι υπεύθυνη μόνο για το 20% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εντούτοις, πρωτοστατεί στην προώθηση μιας Πολιτικής Πράσινης Ανάπτυξης. Αναφορά έγινε από τον Κύπριο Βουλευτή και στα ομόφωνα ψηφίσματα της Βουλής των Αντιπροσώπων, που αποτελούν, όπως τόνισε ο κ. Αδάμου, τη δική της συνεισφορά στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών. Ο κ. Αδάμου δήλωσε δε ότι τα θέματα αυτά προωθούνται και θα συνεχίσουν να προωθούνται και στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.


Οι Γάλλοι Βουλευτές με τη σειρά τους, ανέφεραν ότι για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, χρειάζεται πολιτική βούληση από όλες τις χώρες, ειδικότερα από τις μεγαλύτερες, που προκαλούν και την υψηλότερη ρύπανση. Υπογράμμισαν, όμως, ταυτόχρονα ότι, χωρίς τη δέσμευση που επιβάλλει μια διεθνής συμφωνία, δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος των κλιματικών αλλαγών.