4/10/12

Διαπίστευση του Πρέσβη κ. Γιώργου Πουλίδη στο Κυρίαρχο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας 04/10/2012

O Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρίγκηπα και Μεγάλο Μαγίστρο (Πρόεδρο) του Τάγματος των Ιπποτών της Μάλτας Fra΄ Robert Matthew Festing ως πρώτος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τάγμα των Ιπποτών της Μάλτας.

Κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων ο κ. Πουλίδης μετέφερε στο Μεγάλο Μαγίστρο
, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού, εγκάρδιες ευχές και εξέφρασε συγχαρητήρια για την ενεργό ανθρωπιστική, πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση του Τάγματος σε κάθε γωνιά του κόσμου. Επίσης, προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή του Κυπριακού καθώς και σε ενημέρωση σχετικά με τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος. Στη συνέχεια εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα που αφορούν την προστασία των πολιτισμικών μνημείων και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων και θρησκευτικών ελευθεριών στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρίγκηπας Festing υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασία όσον αφορά την καλλιέργεια του διαλόγου στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Τέλος, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του εν
όψει του Συνεδρίου “Cyprus Forum on the Protection and Conservation of Cultural Heritage in the Mediterranean”, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο, και το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί την πρώτη κοινή σύμπραξη του Τάγματος με την Κυπριακή Δημοκρατία.