4/10/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και Γιαλιάς 04/10/2012



Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς κ. Μάριο Θεοχάρους και τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαλιάς κ. Μάμα Γρηγορίου, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το αίτημα των δύο κοινοτήτων για διαμόρφωση της παραλιακής περιοχής. Ο κ. Υπουργός είπε ότι το θέμα θα εξεταστεί περαιτέρω αφού ληφθούν και οι απόψεις των εμπλεκόμενων τμημάτων του Υπουργείου – του Τμήματος Δασών, του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και του Τμήματος Περιβάλλοντος – εφόσον πρόκειται για μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων έθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την επάρκεια πόσιμου νερού. Ο κ. Υπουργός έδωσε οδηγίες όπως το Επαρχιακό Γραφείο Πάφου του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων εξετάσει το θέμα με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων γεωτρήσεων και πηγών στις κοινότητες.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα που υπάρχει και στις δύο κοινότητες με την αύξηση του αριθμού της ποντίκας και αποφασίστηκε ότι το Τμήμα Γεωργίας θα στείλει επιπρόσθετες ποσότητες ποντικοδολώματος τόσο στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας όσο και στην κοινότητα Γιαλιάς.