27/7/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή διαβεβαίωσης των νέων μονίμων υπαξιωματικών 27/07/2012

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αυστηρή και συνειδητή πειθαρχία για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης από τους νέους μόνιμους υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς.



Ο κ. Ηλιάδης, παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση, παρέστη στην τελετή διαβεβαίωσης των αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), τάξης 2012.
Οι νέοι μόνιμοι υπαξιωματικοί, υψώνοντας τη δεξιά, έδωσαν διαβεβαίωση για πίστη στην Κυπριακή Δημοκρατία και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους της.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, υποδεχόμενος τους απόφοιτους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς ανέφερε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών τους αποτελεί τεκμήριο των ικανοτήτων τους.
«Η διαβεβαίωση που έχετε δώσει για πίστη στη Δημοκρατία και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, εξυπακούει την προσήλωσή σας στη νομιμότητα και την αυστηρή εκτέλεση του καθήκοντος σε μια δύσκολη εποχή», είπε ο Υπουργός της Άμυνας.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «πρωταρχικός στόχος είναι η συνεχής ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας δεδομένου ότι το κυπριακό πρόβλημα παραμένει άλυτο και η παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζεται».
«Οι ένοπλές μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για να ανταποκριθείτε στην αποστολή σας, απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αυστηρή και συνειδητή πειθαρχία» ανέφερε διαβεβαιώνοντας τους ότι τόσο η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς όσο και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται δίπλα τους, αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο που έχουν να επιτελέσουν.
Τέλος, συνεχάρη τις οικογένειες των μόνιμων υπαξιωματικών για την ανατροφή που τους έδωσαν καθιστώντας τους ικανούς και άξιους να υπηρετήσουν την πατρίδα και ευχήθηκε στους νέους υπαξιωματικούς επιτυχία στη στρατιωτική τους σταδιοδρομία.