27/7/12

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Σταύρου Μαλά για θέματα της επικαιρότητας 27/07/2012

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διατάχθηκε χθες αναφορικά με τις καταγγελίες για αχρείαστες καισαρικές επεμβάσεις στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναμένει ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς.



Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της παράδοσης εξοπλισμού για τις ανάγκες της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο κ. Υπουργός ξεκαθάρισε ότι η έρευνα αφορά και νέες καταγγελίες που είδαν σήμερα το φώς της δημοσιότητας.
Ανέφερε πάντως ότι υπεύθυνος για την υπογραφή των υπερωριών είναι και ο Διευθυντής της εν λόγω Κλινικής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θέμα της εξακρίβωσης της αναγκαιότητας διενέργειας των υπό αναφορά καισαρικών επεμβάσεων.
Ερωτηθείς για το θέμα του καύσωνα, ο δρ Μαλάς σημείωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Κληθείς να τοποθετηθεί για τις επαφές που είχε με κλιμάκιο της Τρόικα, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο σε θέματα που αφορούν το ΓΕΣΥ. Τόνισε, μάλιστα, ότι το κλιμάκιο της Τρόικα έμεινε έκπληκτο όταν πληροφορήθηκε ότι η Κύπρος έχει τον μικρότερο δημόσιο τομέα σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.