23/7/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία των Δημάρχων της επαρχίας Κερύνειας

23/07/2010





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Δημάρχους Κερύνειας, Καραβά και Λαπήθου, εκπροσώπους των προσφυγικών Σωματείων «Η Λάπηθος», «Ο Καραβάς» και του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας καθώς και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων της επαρχίας Κερύνειας.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι οι Δήμοι και τα Σωματεία της επαρχίας Κερύνειας διοργάνωσαν αντικατοχικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την εισβολή και στο πλαίσιο αυτό είχαν συνάντηση με διάφορους αξιωματούχους καθώς και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η συνάντηση «ήταν πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη». Όπως είπε ο Δήμαρχος Καραβά, «τα μηνύματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα, αλλά αυτό δεν παύει από το να πεισμώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα του για δικαίωση του προσφυγικού κόσμου με μια λύση που να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων».