15/1/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

14/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman.



Μετά τη συνάντηση ο κ. Liberman δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εξαίρετες σχέσεις.

Είπε ακόμη ότι σε διάστημα πέντε μηνών έχει πραγματοποιήσει τρεις συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν διάφορα θέματα. «Είμαστε δύο μικρές χώρες, δύο μικρές Δημοκρατίες σε αυτό το μέρος του κόσμου που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αυτός ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός για όλη την περιοχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Liberman αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία που υπογράφηκε χθες στην Κύπρο για τη ναυτιλία και πρόσθεσε ότι ο Ισραήλ ευελπιστεί για αναβάθμιση των σχέσεων του με την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του Ισραήλ απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο Χριστόφια όπως πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα του.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι Κύπρος και Ισραήλ αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όπως το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και ότι οι δύο χώρες ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με αυτά.