5/7/12

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα παρέστη στο επίσημο δείπνο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τον Βούλγαρο ομόλογο του 05/07/2012

 

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ ως εκπρόσωπος της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρακάθισε χθες στο επίσημο δείπνο που προσέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν του Βούλγαρου Προέδρου κ. Rosen Plevneliev, ο οποίος εκτελεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.



Στην πρόποση του ο Πρόεδρος Παπούλιας συνεχάρη την Κύπρο για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία, αναφέροντας ότι «η Κύπρος, με την εμπειρία της, θα πετύχει σημαντικά και απτά αποτελέσματα στα κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τόνισε ότι «η Ελλάδα, από την πλευρά της, θα συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα είναι απόλυτα συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο. Μια λύση που θα σέβεται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή του Κράτους Δικαίου. Χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις. Χωρίς στρατό κατοχής. Χωρίς δουλείες και εγγυήτριες δυνάμεις».
Ο κ. Παπούλιας κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η ανάληψη της Προεδρίας προσφέρει την ευκαιρία στην Τουρκία να προσεγγίσει σε νέα βάση το Κυπριακό. Να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να εφαρμόσει το υπογεγραμμένο από την ίδια Πρωτόκολλο της Άγκυρας για την τελωνειακή ένωση. Θα είναι ένα έμπρακτο βήμα για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων».