15/1/10

Τελετή επίσημης παράδοσης του Έργου της Ανοικοδόμησης και Ανασυγκρότησης της Αρτέμιδας στην Πελοπόννησο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

15/01/2010
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας θα μεταβεί την ερχόμενη Κυριακή, στην κοινότητα Αρτέμιδας του Νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο, για να παραστεί στην τελετή παράδοσης του Έργου Ανοικοδόμησης και Ανασυγκρότησης του Οικισμού (2007-2009). Το εν λόγω Έργο, με δαπάνη ύψους € 14 εκ. περίπου, εξαγγέλθηκε από την τότε Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 στην Πελοπόννησο.



Το Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον περιβάλλοντα χώρο του Οικισμού, την αποκατάσταση 77 πυρόπληκτων οικοδομών, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της κοινότητας με την Εκκλησία, τη Βρύση και το Κοινοτικό Ελαιοτριβείο, την παροχή οικονομικών μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους παραγωγούς, καθώς και την προώθηση έργων γενικής αισθητικής αναβάθμισης και βελτιωτικών έργων υποδομής της κοινότητας.