15/1/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την τραγωδία στην Αϊτή

15/01/2010
Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού στην Αϊτή με χρηματική βοήθεια ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε: «Αναφορικά με την τραγωδία στην Αϊτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Αϊτής και εκφράζει τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη της χώρας μας και τη λύπη του λαού μας, για τις εκατόμβες των θυμάτων στη χώρα μετά από αυτή την τραγωδία που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι χώρες για να βοηθήσουν την Αϊτή με το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ που θα αποσταλεί για να βοηθήσει στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ολέθριες συνέπειες του σεισμού», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.