17/4/14

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις θηριωδίες στη Συρία


Η Κύπρος αποδοκιμάζει τις συνεχιζόμενες θηριωδίες που λαμβάνουν χώρα στη Συρία, ως αποτέλεσμα του τριετούς εμφύλιου πολέμου και καταδικάζει απερίφραστα τις άγριες επιθέσεις εξτρεμιστικών ομάδων, όπως τα πρόσφατα περιστατικά βίας στη συριακή πόλη Kessab, που οδήγησαν στον αναγκαστικό εκτοπισμό εκατοντάδων οικογενειών Αρμενίων
. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε την βαθειά ανησυχία μας για το μέλλον των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Συρία, ιδιαίτερα για τη χριστιανική κοινότητα, που στοχοποιείται αποκλειστικά και μόνο λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων.
Η Κύπρος καλεί όλες τις πλευρές στη Συρία να σταματήσουν κάθε πράξη βίας και να εργαστούν για την πλήρη εφαρμογή του Ανακοινωθέντος της Γενεύης της 30ης Ιουνίου 2012, που θα οδηγήσει σε μια πραγματική πολιτική μετάβαση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις νόμιμες προσδοκίες του λαού της Συρίας, δίδοντάς τους τη δυνατότητα να καθορίσουν το μέλλον τους ανεξάρτητα και δημοκρατικά.
Η διεθνής κοινότητα οφείλει να ασκήσει την επιρροή της προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το δράμα του Συριακού λαού να λάβει τέλος.