17/4/14

Ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μετά τη δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο στοιχείων που αφορούν σε κατ΄ ισχυρισμό μεταφορές ποσών χρημάτων από ιδιωτική εταιρεία σε δύο πολιτικά κόμματα, διευκρινίζονται τα εξής:


Ως πάγια πρακτική, η Νομική Υπηρεσία δεν προβαίνει δημοσίως σε επιβεβαίωση ή διάψευση πληροφοριών και στοιχείων που συνιστούν μαρτυρικό υλικό σε εκκρεμούσες ποινικές ανακρίσεις και που δημοσιοποιούνται χωρίς τη γνώση ή συγκατάθεσή της.

Στην παρούσα περίπτωση, λόγω της φύσεως των δημοσιοποιηθέντων στοιχείων και της έκτασης που έχει προσλάβει το θέμα, τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Α. Νεοφύτου όσο και ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Α. Κυπριανού επικοινώνησαν με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και ζήτησαν συνάντηση προς τον σκοπό επιβεβαίωσης ή μη της ορθότητας των δημοσιοποιηθεισών πληροφοριών. Οι συναντήσεις διευθετήθηκε όπως γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Δεδομένου ότι δεν θα προκληθεί οποιαδήποτε ζημιά στο συνεχιζόμενο ανακριτικό έργο, τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα θα κοινοποιηθούν προς τα εμπλεκόμενα κόμματα και ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας θα ενεργήσει περαιτέρω όπως ήθελε κρίνει σκόπιμο με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον.