17/4/14

Δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαΐδη Χριστόφορου κατά την επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΦ

Είχα τη δυνατότητα σήμερα, για μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την τρέχουσα επιχειρησιακή κατάσταση της Ε.Φ., αλλά και τις ανάγκες που επιβάλλονται. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το τεράστιο έργο που επιτελείται, αλλά και να διαβεβαιώσω για την ισχυρή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες αποφάσεις αλλά και στις τομές που πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα οδηγούν στην αναδιοργάνωση, στην αναδιάρθρωση και στον εκσυγχρονισμό της Ε.Φ.
Θέλω να επαναλάβω και σήμερα πως τα ζητήματα της άμυνας, πρέπει να παραμείνουν μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά και μακριά από κομματικές παρεμβάσεις. Η άμυνα οφείλει και πρέπει να παραμείνει κοινή εθνική υπόθεση.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τη μείωση της θητείας και αν αυτή θα επιτευχθεί μέσα από τον εκσυγχρονισμό, ανέφερε: «Έχετε δίκαιο. Αυτό αποτελεί σταθερό στόχο της Κυβέρνησης ο οποίος βεβαίως διασυνδέεται άρρηκτα με το ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να εξαγγείλουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, θα το ανακοινώσουμε».