4/9/13

Στο πλαίσιο του γενικού στρατηγικού σχεδίου μηχανογράφησης της Δημόσιας Υπηρεσίας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη σημερινή του συνεδρία, την υλοποίηση έργου, μέσω ανοικτών προσφορών με την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, για την αγορά υπηρεσιών συστήματος διοίκησης των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα καλύπτει τις Δικαστικές Υπηρεσίες σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών των δικαστηρίων καθώς και την εξυπηρέτηση, μέσω διαδικτύου, των νομικών και φυσικών προσώπων που συνεργάζονται με αυτά.

Μεταξύ άλλων, το σύστημα θα παρέχει διευκολύνσεις μέσω του διαδικτύου για καταχώρηση υποθέσεων, παρακολούθηση της προόδου υποθέσεων, κατάθεση εγγράφων, ταχεία ενημέρωση για τις υποθέσεις και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων εκτέλεσής τους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που στόχο έχει να συμβάλει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια, ένεκα του μεγάλου φόρτου εργασίας, στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης των διαφόρων δικαστικών υποθέσεων.