4/9/13

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας



Δήλωση του Υπουργού Άμυνας αναφορικά με τις συμβάσεις για προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά



Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου προέβη σήμερα σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους για το θέμα που αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» που σχετίζεται με τις διαδικασίες δημοσίων συμβάσεων για προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φρουρά. Στις δηλώσεις του ανέφερε τα ακόλουθα:
«Αναφορικά με τις καταγγελίες που προέκυψαν για το θέμα που αφορά τις συμβάσεις των ετών 2011 και 2012 για την προμήθεια τροφίμων στην Εθνική Φουρά, στη βάση επιστολής λειτουργού του Υπουργείου Άμυνας που απέστειλε προς τον Γενικό Διευθυντή, με κοινοποίηση στη Γενική Ελέγκτρια, στη Γενική Λογίστρια και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Βουλής αλλά και την Επίτροπο Διοικήσεως, προέβηκα άμεσα σε διορισμό Ανώτερου Λειτουργού του Υπουργείου Άμυνας ως ερευνώντα λειτουργού για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για θέματα που προκύπτουν στην εν λόγω επιστολή.
Αυτός ο διορισμός έγινε άμεσα όταν ενημερώθηκα στις 13 Αυγούστου για το περιεχόμενο αυτής της επιστολής.
Με την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, και με βάση το πόρισμά της, εάν προκύπτουν οποιεσδήποτε παρατυπίες θα προβούμε άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για καταλογισμό ευθυνών.   
Ως Υπουργείο Άμυνας θέλω να τονίσω με τον πιο έντονο τρόπο ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε ενδεχόμενες παρατυπίες ή και ενέργειες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον».

4/9/2013