4/9/13

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι απόψε σε μια εμπνευσμένη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αγλαντζιάς με θέμα «Μουσικοχορευτικά ταξίδια σε Κύπρο και Ελλάδα». Η θεματολογία και οι συμμετέχοντες στο όμορφο αυτό γεγονός δεικνύουν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που επισφραγίζονται μέσα από τον κοινό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Απόψε, όμως, συντελείται και ένα άλλο σημαντικό γεγονός το οποίο, ως Υπουργείο Άμυνας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Μέσα από την εκδήλωση αυτή διανοίγεται παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας που εκπροσωπείται εν μέρει από την τοπική αυτοδιοίκηση, οργανωμένα σύνολα, φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δίδεται σε όλους το μήνυμα ότι η Εθνική Φρουρά και η ΕΛΔΥΚ είμαστε όλοι εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και ο κάθε νέος που υπηρετεί θητεία και προσφέρει ποικιλοτρόπως στην ασφάλεια και την ευημερία της πατρίδας. Είναι οι σπουδαστές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι αυριανοί επιστήμονες, που συνεχίζουν να υπηρετούν τη χώρα μας είτε ως έφεδροι είτε ως πρεσβευτές της μικρής μας πατρίδας στο εξωτερικό με τις εξαίρετες επιδόσεις τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον φίλο Δήμαρχο της Αγλαντζιάς κ. Κώστα Κόρτα καθώς και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν αυτή την ψυχαγωγική εκδήλωση. Επίσης, συγχαίρω θερμά και ευχαριστώ τα στρατευμένα παιδιά μας, Ελλάδας και Κύπρου, τη χορωδία του Δήμου Αγλαντζιάς και τον Χορευτικό Όμιλο του Πανεπιστημίου Κύπρου που μας δίνουν την ευκαιρία για ένα φθινοπωρινό ταξίδι πολιτιστικής αναδρομής.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με όραμα, σωστό προγραμματισμό, ευαισθησία και ανθρωπιά, καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για προβολή και αναβάθμιση της Αγλαντζιάς. Η καθοριστική και σημαντική συνεισφορά τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι, πιστεύω, εμφανής. Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής πραγματοποιείται και η σημερινή εκδήλωση η οποία σίγουρα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τέτοιες εκδηλώσεις, αναντίλεκτα, εκτός του ότι προσφέρουν ψυχαγωγία σε όλους μας, αποτελούν ταυτόχρονα τη γέφυρα μεταξύ των παραδόσεων και της νεολαίας. Αποκαθιστούν την επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και τονώνουν το αίσθημα της ανθρώπινής μας ύπαρξης.

Βραδιές σαν και αυτή μας δένουν με τις ρίζες μας. Πεισμώνουν τον κάθε συμπολίτη μας να διεκδικεί τα δικαιώματά του για να ζει ελεύθερος στη γη που του κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Χαλυβδώνουν τη θέληση του λαού μας για επιστροφή και ανατροπή των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής. Απέναντι αντικρίζουμε με θλίψη τον Πενταδάκτυλο και την Μεσαριά που περιμένουν τους νόμιμους κατοίκους τους για να γιορτάσουν ξανά. Να χορέψουν και να τραγουδήσουν με ελληνικούς ήχους και χρώματα. Μέσα από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ας τους στείλουμε απόψε το μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε. Θα παραμείνουμε πιστοί στο καθήκον που μας προστάζει το εθνικό μας χρέος, η ιστορία και οι παραδόσεις μας.

Συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και εύχομαι σε όλους σας καλή διασκέδαση.