4/9/13

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Αστυνομική Ακαδημία, σήμερα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν στην υπόθεση με την τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την πορεία της υπόθεσης και τα δύο μέλη της Αστυνομίας που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ο κ. Υπουργός είπε:

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες: η μία είναι πειθαρχική διαδικασία, με βάση την οποία τα δύο μέλη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα όσο αυτή κρίνεται αναγκαία. Η δεύτερη διαδικασία είναι η ποινική διαδικασία και αν το δικαστήριο κρίνει ότι θα παραμείνουν υπό κράτηση, θα παραμείνουν. Εάν το δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν θα παραμείνουν υπό κράτηση, σίγουρα είτε το ένα είτε το άλλο, η ποινική ανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι που να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος και αφού εξεταστεί η υπόθεση και από τη Νομική Υπηρεσία, να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι ανακρίσεις γενικότερα επί του θέματος που αφορούν την τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά, συνεχίζονται. Ήδη έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις κάποιων στοιχείων που προκύπτουν από τους λογαριασμούς που έχουν ελεχθεί από τις τράπεζες και αναλόγως των απαντήσεων λαμβάνονται και οι καταθέσεις από κάποια πρόσωπα. Αναμένεται, με τη συμπλήρωση κάποιων από αυτών των περιπτώσεων ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, πιθανές συλλήψεις».