22/7/13

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Χρήστου Στυλιανίδη

Σε σχέση με δημοσίευμα σε πρωινή εφημερίδα, στο οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να εμπλέκεται σε υπόθεση αιτήματος για την πειθαρχική δίωξη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας μετά τις διαπιστώσεις που έκανε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας στην απόφασή του για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, διευκρινίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδεμία εμπλοκή ή σχέση έχει ή θα μπορούσε να έχει με την υπόθεση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, με επιστολή του στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, παραθέτει αποσπάσματα της απόφασης του Κακουργιοδικείου και ζητά αόριστα από το Υπουργικό Συμβούλιο όπως προβεί στις δικές του ενέργειες. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας αναφέρει: «Σε σχέση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας για τις ενέργειες του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου σε απαντητική επιστολή του παρακαλεί τον Γενικό Εισαγγελέα, ως Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, να συμβουλέψει το Υπουργικό Συμβούλιο ως προς τον χειρισμό του θέματος.