22/7/13

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου 22/07/2013


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχα μια ωραία συνάντηση με τον κ. Πρόεδρο, εφ’ όλης της ύλης και γρήγορη, και μπορώ να πω ότι φεύγω πολύ ικανοποιημένος σήμερα από το Προεδρικό.

Μερικές ανησυχίες που είχα ήταν και δικές του ανησυχίες και, ήδη, έχει δώσει εντολές και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Η συνάντηση έπρεπε να γίνει, ιδιαίτερα για τους εορτασμούς που έχει η Ρωσική Εκκλησία. Θα δω και τον Πρόεδρο Πούτιν και θα διαβιβάσω και συγχαρητήρια για τις γιορτές που γιορτάζει ολόκληρη η Ρωσία. Γιορτάζουν τα 1025 χρόνια από τη βάπτισή τους».

Κληθείς να πει αν μεταφέρει μήνυμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Πούτιν κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Ρωσία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι μεταφέρει «προφορικό (μήνυμα) για συγχαρητήρια αναφορικά με τη γιορτή και αυτό προγεύεται της χαράς για τη συνάντηση που θα έχει (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο Πούτιν) λίαν συντόμως».

Ερωτηθείς αν ο λόγος που φεύγει ικανοποιημένος από το Προεδρικό Μέγαρο σχετίζεται με το θέμα της Τράπεζας Κύπρου και τη μορφή που θα πάρει η Κτηματική Τράπεζα, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Ασφαλώς. Δεν είναι όπως εξελισσόταν το όλο θέμα. Έχει μια σωστή αντίληψη στο όλο θέμα ο κ. Πρόεδρος».

Κατά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δώρο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη εικόνα της Παναγίας.