22/7/13

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Χάσικος προήδρευσε περιφερειακών συσκέψεων κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας 22/07/2013

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα το πρωί περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη.


Η σύσκεψη στον Αστρομερίτη αφορούσε τις κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Αγία Ειρήνη, Αγία Μαρίνα, Βυζακιά, Καννάβια, Κάτω Μονή, Κουτραφάς, Νικητάρι, Ξυλιάτος, Ορούντα, Περιστερώνα, Ποτάμι και Αστρομερίτης.
Το απόγευμα ο κ. Χάσικος προήδρευσε δεύτερης περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Ακάκι και αφορούσε τις κοινότητες Άγιοι Τριμιθιάς, Δένεια, Κοκκινοτριμιθιά, Κυβερνητικός Οικισμός Ανθούπολης, Μάμμαρι, Μένοικο, Παλιομέτοχο και Ακάκι.
Οι συσκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιεί ο κ. Υπουργός σε ολόκληρη την Κύπρο, για διεξοδική συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες και για να εξευρεθούν τρόποι ώστε να λυθούν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υφιστάμενα προβλήματα. Συγκεκριμένα, κατατίθενται όλα τα θέματα που απασχολούν τα Κοινοτικά Συμβούλια και μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της Κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια να επιλυθούν όσα περισσότερα γίνεται.
Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι περιφερειακές συσκέψεις των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι περιφερειακές συσκέψεις της επαρχίας Λευκωσίας.
Σημειώνεται ότι με την ευκαιρία και άλλων παρόμοιων περιφερειακών συσκέψεων, ο κ. Υπουργός είχε δηλώσει: «Ο τόπος διανύει μια δύσκολη περίοδο από οικονομική άποψη και γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε φειδωλοί σε ό,τι ζητάμε. Αλλά, η προσπάθεια δεν πρόκειται να σταματήσει. Δεν θα ανασταλούν οι σχεδιασμοί, έτσι ώστε όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει, οι σχεδιασμοί να είναι έτοιμοι για υλοποίηση. Υπάρχει συνεργασία με τις κοινότητες και απόλυτη κατανόηση των δεδομένων του σήμερα και προχωρούμε πάρα πολύ καλά».