22/7/13

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φ. Φωτίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια 22.07.2013



 
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φ. Φωτίου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια
22.07.2013


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτη Φωτίου.

Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα για να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του ‘74. 

«39 χρόνια μετά, κ. Πρόεδρε, και ο κυπριακός ελληνισμός βιώνει ακόμη τις συνέπειες αυτού του εγκλήματος». Πρόσθεσε ότι στα προβλήματα προτίθεται και η οικονομική κρίση, λόγω της οποίας ο κυπριακός λαός ζει μέρες δύσκολες, «θα έλεγα τις πιο δύσκολες από το 74» είπε ο κ. Φωτίου.

«Πρέπει όμως να αντέξουμε. Επαναρχίζουν και οι συνομιλίες σε λίγους μήνες για το Κυπριακό, σε μια περίοδο κρίσιμη. Έχουμε καθημερινά τις απειλές και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην ΑΟΖ μας από την Τουρκία και έχει γίνει πλέον αυτή υπόθεση καθημερινή, και πρέπει ενωμένοι να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται εθνική συστράτευση, επιβάλλεται ενότητα αλλά και εθνική αφύπνιση θα έλεγα, στις δύσκολες ώρες. Και είμαι σίγουρος κ. Πρόεδρε ότι εσείς μπορείτε να διαδραματίσετε ένα σημαντικό ρόλο γιατί είστε το σύμβολο ενότητας του ελληνισμού - έτσι σας νιώθουμε στην Κύπρο», ανέφερε ο Υπουργός.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι με σωστές κινήσεις δεν θα επαναληφθούν  τα λάθη του ‘74. «Θα πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική  στο λαό μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες» συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από πλευράς του επεσήμανε ότι «ο αγώνας του ελληνισμού είναι κοινός αγώνας. Η τύχη και το μέλλον της Κύπρου,  της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνδέεται με την τύχη και το μέλλον της Ελληνικής  Δημοκρατίας  και νομίζω ότι σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι ο ένας δίπλα στον άλλο και μονάχα με ενωμένες δυνάμεις, και μη επαναλαμβάνοντας τα λάθη που εσείς είπατε, νομίζω ότι ο αγώνας θα έχει ένα τέλος όπως το θέλει ο λαός της Κύπρου. Όπως το θέλει ο ελληνισμός, όπως το προσδοκά ο ελληνικός λαός. Εύχομαι δύναμη - που έχετε - την έχετε δείξει άλλωστε».

22/7/2013