27/1/13

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Σερβία 27/01/2013

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας μεταβαίνει στις 29 Ιανουαρίου στο Βελιγράδι όπου θα προεδρεύσει Διακυβερνητικής Συνόδου μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος θα συνοδεύεται από την Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λουκά Λουκά, τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη και τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιο Φλουρέντζο, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργο Γεωργίου, θα έχει την Τετάρτη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή όπου ο Πρόεδρος της Σερβίας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ίβικα Ντάτσιτς και θα ακολουθήσει συνάντηση της Ολομέλειας της Διακυβερνητικής Συνόδου με τη συμμετοχή Υπουργών των Κυβερνήσεων των δύο χωρών. Ακολούθως θα υπογραφούν συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Σερβίας.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια, οι Κύπριοι Υπουργοί θα έχουν συναντήσεις με τους Σέρβους ομολόγους τους.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η συνοδεία του επιστρέφουν στην Κύπρο στις 31 Ιανουαρίου.