14/9/12

Ο Υπουργός Γεωργίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταπολέμησης Τρωκτικών και Εντόμων 14/09/2012


Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα συνάντηση, στο γραφείο του, με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μιχαήλ και τον Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταπολέμησης Τρωκτικών και Εντόμων κ. Σταύρο Σάββα, καθώς και τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ κ. Κυριάκο Μουστάκα, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των περί Βιοκτόνων Κανονισμών του 2011 και συγκεκριμένα, οι προβληματισμοί σχετικά με την επαγγελματική χρήση τους. Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις διαφωνίες τους σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των υφιστάμενων συνεργείων καταπολέμησης. Ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι με βάση τους Κανονισμούς του 2011, υφιστάμενα συνεργεία θεωρούνται αυτά που κατέχουν πιστοποιητικό του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταπολέμησης Τρωκτικών και Εντόμων και αυτά που προσκομίζουν απόδειξη εκτέλεσης επαγγελματικών εργασιών εφαρμογής βιοκτόνων με ημερομηνία πριν από τις 29 Ιουλίου 2011.


Στη συνέχεια ανταλλάγηκαν απόψεις για τον τρόπο αξιολόγησης των υφιστάμενων συνεργείων καταπολέμησης και ο κ. Υπουργός είπε ότι θα γίνουν εισηγήσεις για τροποποίηση του σχετικού Κανονισμού, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η μέθοδος αξιολόγησης των συνεργείων.