14/9/12

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA) 14/09/2012



Ολοκληρώνονται σήμερα στο Κολόμπο οι εργασίες της 58ης Παγκόσμιας Διάσκεψης του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου (CPA), στις οποίες συμμετείχαν οι Βουλευτές δρ Πάμπος Παπαγεωργίου και οι κ.κ. Γεώργιος Τάσου και Σοφοκλής Φυττής.

Κατά τις σημερινές εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου εξετάζονται, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν γενικότερα στη λειτουργία του CPA και των θεσμικών οργάνων του, θέματα εσωτερικού ελέγχου, όπως και η παρουσίαση στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των εκθέσεων για τις εργασίες των συνεδριάσεων των Γυναικών-Κοινοβουλευτικών (CWP) των Μικρών Κλάδων του CPA και την Ομάδα Εργασίας του Συνδέσμου, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια εξετάζει θέματα αλλαγής στο καθεστώς του Συνδέσμου.

Αργότερα το απόγευμα, πραγματοποιούνται τελετές παρουσίασης αναμνηστικών πλακών σε αποχωρούντες μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, ενώ τη λήξη των εργασιών της Παγκόσμιας Διάσκεψης θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σρι Λάνκα κ. Chamal Rajapaksa. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου υπό τη νέα σύνθεσή της, στην οποία παραμένει ως Περιφερειακός Εκπρόσωπος, ο Βουλευτής δρ Πάμπος Παπαγεωργίου.

Η 59η Παγκόσμια Διάσκεψη του CPA θα διεξαχθεί στη Νότιο Αφρική, το 2013.