14/9/12

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου σε εκδήλωση απόδοσης τιμής σε αστυνομικούς της ΥΚΑΝ 14/09/2012

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια, υποδέχεται σήμερα με αυτή τη σεμνή αλλά συνάμα πολύ σημαντική τελετή τα τέσσερα μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, θέλοντας να τιμήσει στο πρόσωπό τους την ανθρωπιά και τον αλτρουισμό.

Στις 30 του Αυγούστου οι τέσσερις άνδρες της ΥΚΑΝ, οι Αρχιαστυφύλακες Παναγιώτης Δημητρίου, Ιωάννης Χριστοδούλου και Ανδρέας Ιωακείμ και ο Αστυφύλακας Χρίστος Αντωνίου, μόλις αντιλήφθηκαν ότι δύο συνάνθρωποί μας κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους σε παραθαλάσσια περιοχή της Πάφου, αγνοώντας τα ισχυρά ρεύματα της θάλασσας και θέτοντας την ίδιά τους τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο, με υψηλό το αίσθημα της αυτοθυσίας και της υπευθυνότητας, πάλεψαν με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, έδωσαν μάχη με τα κύματα και κατόρθωσαν να σώσουν από βέβαιο πνιγμό ένα νεαρό άνδρα και μια νεαρή κοπέλα που καλούσαν σε βοήθεια.

Στις μέρες που ζούμε, όπου τα πάντα περνούν μέσα από το πρίσμα του ατομικισμού, της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος, τέτοιες πράξεις ηρωισμού και αυταπάρνησης είναι άξιες θαυμασμού και αποτελούν ηθικό πρότυπο για ολόκληρη ην κοινωνία. Γι' αυτό και η πολιτεία έχει χρέος να επαινεί δημοσίως και να εξαίρει αυτές τις πράξεις.

Εκ μέρους όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων σας συγχαίρω θερμά για τη μεγαλοψυχία σας και σας απονέμω αυτή την τιμητική πλακέτα εις ένδειξη τιμής και εκτίμησης γι΄ αυτήν την τόσο ηρωική σας πράξη. Ταυτόχρονα, θέλω να συγχαρώ την Αστυνομία και ιδιαίτερα την ΥΚΑΝ για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και καθοδήγησης των μελών της Δύναμης. Θερμά συγχαρητήρια.