28/11/13

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Λ. Ομήρου δέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας κ. Ashok Kumar






Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Λ. Ομήρου, δέχθηκε σήμερα σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στη Λευκωσία, κ. Ashok Kumar, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Κύπρο.



Κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Ινδό Ύπατο Αρμοστή για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Ινδία προς τη χώρα μας και την υποστήριξή της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Kumar εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον κ. Ομήρου για την αγαστή συνεργασία και τις φιλικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν περαιτέρω μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια.  Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι προσβλέπει πάντοτε και στην περαιτέρω εμβάθυνση των κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με συχνότερες ανταλλαγές σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Ανταλλάγησαν, τέλος, απόψεις για το κυπριακό πρόβλημα και τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες επίλυσής του, καθώς και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

____________