28/11/13

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Τροόδους και Μαθιάτη






Ο Υπουργός Άμυνας κ. Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Τροόδους, καθώς και στρατόπεδα στην περιοχή του Μαθιάτη.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης σε Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του εξηγώντας ότι σ’ αυτήν την απομακρυσμένη αλλά πολύ σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, περιοχή για θέματα ασφάλειας, επιτελείται ένα πολύ σημαντικό και καθοριστικό έργο. «Επιτελείται ένα σημαντικό έργο περισσότερο όσον αφορά τον έλεγχο και την επιτήρηση του εναέριου χώρου της ΚυπριακήςΔημοκρατίας και όχι μόνο», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ότι παρά την οικονομική κρίση,θα ενισχυθούμεκαι με άλλα σύγχροναμέσα, ώστε να μπορούμεαποτελεσματικά να φέρουμε εις πέρας την αποστολήμας,εάν χρειαστεί.Με τις καθημερινέςπλέον προκλήσεις και αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚυπριακήςΔημοκρατίας, αλλά και τις καθημερινές απειλές των Τούρκων, δεν αφήνονται πλέον περιθώρια εφησυχασμού. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας».
Τόνισε επίσης ότι,η Κύπρος,αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή και αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά. Μέσα στοπλαίσιοαυτού του αναβαθμισμένου της ρόλου, «η επιτήρηση και ο έλεγχος του εναερίου χώρου μας και της περιοχής ευρύτερα, ασφαλώς είναι καθοριστικήςσημασίας», ανέφερε ο κ. Υπουργός.
Εξάλλου, κατά την επίσκεψη του σε στρατόπεδα στην περιοχή Μαθιάτη, δήλωσε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, μέσα από σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις και στα προβλήματα. Θέλουμε, τόνισε, ειρήνη και επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέσα από διαπραγματεύσεις ουσίας. Δε θα ακολουθήσουμε την πολιτική της έντασης που υποθάλπει η Άγκυρα.
Παράλληλα, συνεχάρη τους Δκτές, του Αξιωματικούς και οπλίτες όλων των Μονάδων, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελούν. «Διαπιστώνω από κοντά το υψηλό ηθικό, τη σκληρή δουλειά και τον ορθό σχεδιασμό σας. Εκ μέρους της πολιτείας, σας ευχαριστώ θερμά», κατέληξε.    



28/11/2013