28/11/13

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Β. Παπαδόπουλου στην παρουσίαση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης»




Η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας ευρύτερα και του τομέα της εκπαίδευσης ειδικότερα.




Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, σε αυτούς του χαλεπούς για την Κύπρο μας καιρούς, να δίνει λύσεις ωφέλιμες στην κοινωνία. Λύσεις που όχι μόνο δεν κοστίζουν στο κράτος, αλλά είναι και προσιτές στους περισσότερους συμπολίτες μας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια και τεχνογνωσία προήλθε αποκλειστικά και μόνο από Κύπριους επιστήμονες, κάτι που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος διαθέτει όλα τα εχέγγυα, πρώτιστο από όλα το ανθρώπινο δυναμικό της, όχι μόνο για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει, αλλά και για να πρωτοπορήσει σε τομείς καινοτόμους.

Τα πλεονεκτήματα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα είναι πολλά και ήδη έχουν αναφερθεί σε αυτά οι προηγούμενοι ομιλητές.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που εκσυγχρονίζουν την κοινωνία, βελτιώνουν την ποιότητα της μάθησης και εντάσσουν την Κύπρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πιο σύγχρονη και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στον τομέα της εκπαίδευσης.

_________________